11x Hotels in New York waar je wil verblijven (per wijk) (2024)

Een trip New York spookt, sinds ik vorig jaar voor het laatst bent geweest, bijna dagelijks door mijn hoofd. Wat heb ik een zin om weer naar die stad te gaan, zeg. En daarom ben ik maar eens mijn favorieten ingedoken; welke hotels vind ik het fijnst, waar wil ik nog verblijven en welke staan op mijn bucket list? Natuurlijk deel ik die met jullie; de 11 fijnste hotels in New York, per wijk, waar je wil verblijven!

11x Hotels in New York waar je wil verblijven (per wijk) (1)

1. CitizenM Bowery (Bowery)
Hier heb ik al vaker geslapen in New York en ik vind het iedere keer weer een feestje. De kamers zijn niet groot maar schoon, praktisch met een héél lekker bed. En vooral dat laatste vind ik altijd heel belangrijker, zeker in combinatie met die onvermijdelijke jetlag. Ze hebben meerdere locaties in New York, ikzelf vond deze het leukst; op loopafstand van Chinatown en om de hoek van verschillende metrostations — dus je bent overal zo.

11x Hotels in New York waar je wil verblijven (per wijk) (2)

2. The Standard, High Line New York (Meatpacking District)
Als je wat meer te besteden hebt, is dit toch wel een bucket list dingetje… Een geweldig hotel, op een minstens zo geweldige locatie. Beneden in dit hotel heb je een hele leuke Biergarten en daarnaast The Standard Grill (een vleesrestaurant), maar bovenin is where the magic happens: The Top Of The Standard is echt práchtig. Het interieur voelt zo luxe aan, met veel goud en kroonluchters (het is dan ook geen verrassing dat veel series zoals Gossip Girl hier zijn opgenomen). Overdag kan je hier een reservering maken (vraag er even naar bij de receptie, want de openingstijden verschillen nogal vaak) en vroeger werd het ’s nachts omgetoverd tot de Boom Boom Room — die is nu helaas gesloten, heel jammer, want dat was écht leuk. Ga vooral ook even naar de toilet, want vanaf daar heb je ook een verrassend mooi uitzicht. Eén verdieping naar beneden vind je trouwens Le Bain, ook een nachtclub — en zeker een aanrader.

11x Hotels in New York waar je wil verblijven (per wijk) (3)

3. Walker Hotel Tribeca (Tribeca/Chinatown)
Een fijne locatie, heel centraal in Lower Manhattan, en niet zo extreem duur als je bij andere hotels ziet. Een perfecte uitvalsbasis dus om Manhattan (en Brooklyn) te ontdekken vanaf hier; je bent zo in het Financial District, de West Village of East Village — en de metro is op loopafstand. De geweldige restaurants in Chinatown zijn helemaal om de hoek, ideaal!

11x Hotels in New York waar je wil verblijven (per wijk) (4)

4. Renaissance New York Midtown Hotel (Midtown/Bryant Park)
Als je niet bang bent voor wat toeristen, of daar juist van geniet, is dit het hotel voor jou. Voor deze A-locatie (om de hoek bij Bryant Park) is het ook nog eens prima betaalbaar — voor New York-begrippen dan. Net ver genoeg van Times Square om nog wel iets van rust te ervaren, maar wel middenin de drukte van de stad.

11x Hotels in New York waar je wil verblijven (per wijk) (5)

5. West Side YMCA (Upper West Side/Central Park)
Dit verwacht je niet, maar daarom is het juist zo leuk; op het randje van de Upper West Side, letterlijk áán Central Park, vind je dit budget hotel. Je boekt hier privékamers met stapelbedden, en er is een gedeelde badkamer op de gang. Goed, niet bepaald luxe allemaal — maar daarom wél heel betaalbaar, het is er verder schoon, en tsja, die locatie… Geweldig.

11x Hotels in New York waar je wil verblijven (per wijk) (6)

6. Pod 51 (Midtown East/Flat Iron Building)

Als je het enigszins low budget wil houden maar bijvoorbeeld geen badkamer wil delen, is dit een uitstekende optie. Sterker nog, ik denk dat je dit één van de meest betaalbare opties is in heel New York City voor wat je krijgt — en ik heb heel wat hotels afgespeurd. Het Flat Iron Building is op loopafstand, net als verschillende metrostations — de ligging is dus ook lang niet gek. En ze hebben ook een rooftop!

11x Hotels in New York waar je wil verblijven (per wijk) (7)

7. The Ridge (East Village/Bowery)
En anders, als je iets meer low budget wil, zit je bij deze ook goed. Om de hoek van het CitizenM dat ik eerder noemde, en heel betaalbaar voor New York City-begrippen. Als je het een beetje slim boekt hebben ze vaak aanbiedingen en zitten de prijzen onder de 150 euro per nacht. Groot pluspunt: dit hotel heeft een hele mooie rooftop!

11x Hotels in New York waar je wil verblijven (per wijk) (8)

8. The Hoxton Williamsburg (Williamsburg)
Tijdens mijn laatste New York-trip sliep ik hier en wat was dat héérlijk. Williamsburg is ook echt een leuke wijk om doorheen te lopen, met veel leuke barretjes en restaurantjes — een hele andere sfeer dan Manhattan en een stuk rustiger. En The Hoxton is áltijd genieten, zo ook hier. De bedden zijn geweldig, het uitzicht idem dito en de horeca is ook fantastisch. En nee, dat is geen hyperbool; beneden zit K’Far, dat heel lekker en gezellig is, maar boven… Daar zit Laser Wolf (wel reserveren!) en kijk niet gek op als je daar sterren zoals Jennifer Aniston of Jimmy Kimmel ziet zitten — dit is namelijk ook één van hun favo restaurants in NYC.

11x Hotels in New York waar je wil verblijven (per wijk) (9)

9. The Tillary Hotel Brooklyn (Brooklyn)
Een ideale ligging in Brooklyn; vlak aan het begin van de Brooklyn Bridge. Zo is het een perfect hotel om zowel Brooklyn en Williamsburg te ontdekken, als Manhattan. En no worries, als je geen zin hebt die hele brug af te lopen, is de metro ook op loopafstand — net als de mooie uitkijkpunten bij Dumbo. Extra leuk: maandag tot en met zaterdag hebben ze van 5 tot 8 ’s avonds een binnenbiertuin. Hoe leuk is dat?

11x Hotels in New York waar je wil verblijven (per wijk) (10)

10. Hotel 57 by LuxUrban (Midtown East/Upper West Side)
Op het randje van de Upper West Side, nog net in Midtown East, vind je dit hotel. Met ook hier een rooftop die vooral ’s avonds echt spectaculaire uitzichten heeft op alle wolkenkrabbers. Het hotel zit in een zijstraatje van Park Avenue, dus de winkels (ook op Madison Avenue) zijn echt een steenworp van je verwijderd — net als Central Park.

11x Hotels in New York waar je wil verblijven (per wijk) (11)

11. Solita Soho Hotel (Soho)
Soho is één van mijn favoriete wijken om in rond te struinen, en helemaal fijn dat Chinatown, Greenwich Village en Little Italy allemaal op loopafstand zijn. Zeker als je niet lang in New York bent zou ik één van deze wijken aanraden, want dan is er altijd wel iets te doen of te zien op loopafstand. Dit hotel is één van de betaalbaardere opties in de buurt en zit daarom vaak vol — op tijd boeken is dus een must.

Beeld: Trevor HayesonUnsplash

11x Hotels in New York waar je wil verblijven (per wijk) (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 6325

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.