▷ Alles Over 4 juli, Independence Day In New York - Prachtige Vuurwerk (2024)

Independence Day wordt in de Verenigde Staten gevierd op 4 juli. Dit is één van de belangrijkste feestdagen die ze in New York vieren. De New Yorkers kijken elk jaar weer uit naar Onafhankelijkheidsdag omdat het dan overal feest is. Op deze dag staat vooral de schitterende vuurwerk centraal die wordt afgestoken. Elk jaar zijn er circa twee miljoen mensen die hierop af komen. Deze adembenemende show duurt een klein half uur en heeft circa 40.000 explosies. De vuurwerkshow in New York op 4 juli, Independence Day is één van de grootste vuurwerkshows ter wereld. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over 4 juli, Independence Day in New York.

4 juli, Independence Day in New York: waarom wordt dit gevierd?

Inhoud

Op 4 juli is het feest in New York. In Amerika is dit een dag die uitbundig wordt gevierd. Als je in juli in Amerika bent, is het fijn om te weten wat de Amerikanen precies vieren op deze bijzondere dag. In 1765 hebben de Britten de dertien staten van Amerika in handen. De Amerikanen voeren protest tegen de belasting die ze aan de Britten moeten betalen. De protesten gaat er steeds heftiger aan toe en bereikt in 1773 een hoogtepunt. Deze hoogtepunt staat ook wel bekend als de Boston Tea Party. Tijdens dit protest wordt er een grote levering gesloopt die door hun belastingen is bekostigd. De Patriotten, ook wel bekend als de strijders tegen de Britten, zijn een jaar later druk bezig met het opbouwen van een eigen overheid zodat de protesten nog beter georganiseerd konden worden. In 1776 gebeurd er iets bijzonders, er komt een motie in het Continental Congress en in 1789 werd er een grondwet aangenomen. Op 2 juli vonden er vervolgens stemmingen plaats en er werd unaniem gestemd voor de onafhankelijkheid. Na 1783 werd 4th Of July gezien als een feestdag. Het feestvieren was destijds nog wel rustig en bescheiden. Er werden kaarsjes aangestoken, klokken geluid en zo nu en dat werd er een geweer afgeschoten. In 1983 is Independence Day in Amerika een officiële nationale feestdag geworden. Iedereen is op deze dag vrij en viert feest. Op 4 juli, Independence Dat is vooral het afsteken van vuurwerk erg populair.

4 juli, Independence Day in New York: feest vieren

Tijdens deze belangrijke feestdag in New York is bijna iedereen vrij. Independence Day is voor de meeste bewoners van New York een dag om te herdenken wat er in het verleden is gebeurd en vaak wordt dit gevierd met familie, vrienden of collega’s. In New York gaan veel mensen naar Fire Island en Long Island om hier deze feestdag door te brengen. Vaak wordt er samen gepicknickt of gebarbecued. Veel mensen reizen ook naar het strand om hier een heerlijke ontspannende dag te hebben. Als je met het openbaar vervoer wilt reizen, is het goed om rekening te houden met extra drukte. Wil je graag winkelen? Dan is de kans groot dat je vandaag geen succes gaat boeken. De meeste winkels zullen op deze dag namelijk wel gesloten zijn. Sommige winkels zijn wel even open, maar gaan ook weer op tijd dicht. Ook postkantoren, scholen en banken zullen op deze dag dicht blijven. Wil je tijdens deze dag tóch iets leuks gaan doen? Dan is het een aanrader om een bezoek te brengen aan het Empire State Building of Top of The Rock, deze musea zijn op Independence Day namelijk wel open. De kans bestaat wel dat je te maken hebt met gewijzigde openingstijden. Controleer die daarom even goed voordat je daadwerkelijk vertrekt naar het museum.

4th of July: ga naar een vuurwerkshow

Als je op 4 juli, Independence Day in New York bent, dan is het een grote aanrader om live de vuurwerkshow bij te wonen. Deze vuurwerkshow is namelijk één van de mooiste en grootste vuurwerkshows die je ter wereld kunt vinden. Als je naar deze show gaat kijken, dan is het goed om te weten dat het behoorlijk druk kan worden. Vaak komen er namelijk circa twee miljoen mensen live kijken naar deze adembenemende vuurwerkshow om de onafhankelijkheid te vieren. Er bestaan verschillende manieren om te genieten van een vuurwerkshow op 4 juli, Independence day in New York:

 • Vuurwerk kijken vanaf het Empire State building: alleen op 4 juli is het Empire State Building geopend voor een 4th of July feestje. De deelnemers zullen verzamelen op de 80ste verdieping. Hier worden de bezoekers welkom geheten en is er tijd voor een hapje en drankje. Als het tijd is voor de show, zal iedereen naar de 86ste verdieping gaan om te genieten van een adembenemende uitzicht op het vuurwerk.
 • Vuurwerk kijken vanaf een dinnercruise : Dineren is nog nooit zo spectaculair geweest als op 4 juli tijdens deze dinnercruise. Terwijl je geniet van heerlijke gerechten spat het vuurwerk op de achtergrond. Dit is een hele spectaculaire en romantische manier om Onafhankelijkheidsdag te vieren. Tijdens een dinnercruise kun je genieten van live muziek en worden er ook luxe drankjes geschonken. Alle ingrediënten om een geweldige avond te beleven.
 • Vuurwerk kijken vanaf een avondcruise: als je niet wilt dineren, maar de vuurwerkshow wel van dichtbij wilt zien, is de avondcruise een grote aanrader. Vaak is het wel mogelijk om hapjes en drankjes te bestellen tijdens de cruise. Door op tijd een ticket te regelen, is het mogelijk om te profiteren van een extra voordelige prijs. Deze cruise is vaak goedkoper dan de dinnercruise.
 • Dagprogramma Independence Day: wil je de gehele dag feest vieren? Dan is het misschien leuk om een dagprogramma te reserveren. Vaak gaat het dan om een exclusieve tour waarbij je eerst kennis maakt met Lower Manhattan. Je zal op een terras zitten waarbij je uitzicht hebt op het bruisende Times Square. Tegen de avond zal er een boot klaar staan, zodat jullie het vuurwerk van dichtbij kunnen meemaken.

4th of July: leuk om te weten

Onafhankelijkheidsdag is erg bijzonder voor de Verenigde Staten. Hieronder kun je enkele leuke en interessante weetjes vinden over deze grote feestdag.

 • op 4 juli vinden er in Amerika erg veel honkbalwedstrijden plaats.
 • Op Onafhankelijkheidsdag worden er ontzettend veel hotdogs gegeten. De schatting is dat er alleen op deze feestdag 160 miljoen hotdogs worden gegeten.
 • Denemarken viert de Onafhankelijkheidsdag van de Verenigde Staten ook.
 • Pas in 1938 werd Onafhankelijkheidsdag een betaalde feestdag. Dit duurde erg lang als je weet dat deze onafhankelijkheid in 1776 al plaatsvond.
 • Naast 4th of July, is kerst in New York ook erg populair

Heb je het spetterende Independence Day op 4 juli meegemaakt en wil je graag meer zien van New York? Dat kan! In New York valt er namelijk ontzettend veel te beleven. De volgende artikelen zijn interessant om te bekijken:

 • Top 10 bezienswaardigheden New York die je niet mag missen
 • De Top 5 leukste dierentuinen van New York
 • Top 19 Musea in New York die de moeite waard zijn
▷ Alles Over 4 juli, Independence Day In New York - Prachtige Vuurwerk (2024)

FAQs

What happens on the 4th of July in New York? ›

The holiday's most famous celebration is without a doubt the annual Macy's 4th of July Fireworks spectacle, which for the first time in more than a decade, will be held on the Hudson River --- giving New Jerseyans a front-row seat to the fireworks extravaganza that lights up the iconic New York City skyline.

What to do in NYC on 4th of July? ›

Take advantage of all the city has to offer: breathtaking views, parades, performances, food, and, of course, fireworks.
 • Celebrate at the Edge.
 • Fireworks at SUMMIT.
 • Magic Hour Rooftop Time Square.
 • NYC 4th of July cruises.
 • One World Observatory.
 • Smorgasburg at The Shed at Hudson Yards.
 • The Highlight Room.
8 hours ago

How to celebrate the Fourth of July? ›

Independence Day has plenty of events and activities to enjoy, including parades, concerts, and, of course, fireworks displays. If you love to be the host with the most, the Fourth of July is the perfect occasion to gather your friends and family and throw a patriotic party.

Why was 4th of July important? ›

Independence Day commemorates the adoption of the Declaration of Independence, but it took a long time to evolve to the widespread celebration it is now.

Where to see fireworks in NYC on July 4th? ›

Macy's recommends watching from the following spots in New York City: Christopher Street & Washington Street (ADA access available) West 11th Street & Washington Street. West 12th Street & Washington Street.

Who is performing at Macy's fireworks 2024? ›

Who is performing at the NBC 'Macy's 4th of July Fireworks' 2024 special? Performers Lainey Wilson, Luis Fonsi, Tanner Adell, Bell Biv DeVoe and Shaboozey and The War And Treaty will hit the stage before the fireworks display.

How to greet on the Fourth of July? ›

4th of July 2024: Messages
 1. Let's raise a toast to the heroes who secured our independence! ...
 2. Sending warm wishes for a safe and happy Independence Day!
 3. Happy 4th of July! ...
 4. Grateful for the sacrifices made for our freedom. ...
 5. Feeling proud and patriotic! ...
 6. Celebrating the red, white, and blue with a grateful heart.
17 hours ago

Why is the 4th of July special? ›

Independence Day, known colloquially as the Fourth of July, is a federal holiday in the United States which commemorates the ratification of the Declaration of Independence by the Second Continental Congress on July 4, 1776, establishing the United States of America.

What do the fireworks represent on the 4th of July? ›

In Fourth of July celebrations, fireworks signify national pride and patriotism. They had been used in China since at least the 12th century, and in the 15th century they became popular with European monarchs as a way to celebrate national triumphs, the restoration of peace, and the monarchs' own birthdays.

What are three facts about the 4th of July? ›

 • Did You Know… ...
 • National Hot Dog and Sausage Council Kicks Off July's Hot Dog Month With Hot Dog Stories Contest.
 • Three Presidents Die on July 4th: Just a Coincidence?
 • 4 U.S. Code § 8 – Respect for flag.
 • Descendants Of Declaration Of Independence Signers Tap The Liberty Bell.
 • Fourth of July – Independence Day.
1 day ago

What is the message of 4th of July? ›

The holiday celebrates the Second Continental Congress' unanimous adoption of the Declaration of Independence on July 4, 1776, a document announcing the colonies' separation from Great Britain.

Why is July 4 1776 still significant today? ›

By issuing the Declaration of Independence, adopted by the Continental Congress on July 4, 1776, the 13 American colonies severed their political connections to Great Britain. The Declaration summarized the colonists' motivations for seeking independence.

Is 4th July busy in New York? ›

Is New York City busy on July 4th? It can get quite busy during the 4th of July NYC celebrations in New York City. It's baseball season, the weather is warm, and it's a national holiday.

What happens during the 4th of July? ›

Independence Day is commonly associated with fireworks, parades, barbecues, carnivals, fairs, picnics, concerts, baseball games, family reunions, political speeches, and ceremonies, in addition to various other public and private events celebrating the history, government, and traditions of the United States.

What happened in New York on July 9 1776? ›

On the evening of July 9, 1776, thousands of Continental soldiers marched to the parade grounds in Lower Manhattan. General Washington had ordered them to assemble promptly at six o'clock to hear a declaration approved by the Continental Congress calling for American independence from Great Britain.

What actually happened on July 4th 1776? ›

The Declaration of Independence was adopted on July 4, 1776. Most of the delegates to the Second Continental Congress signed the document on August 2, 1776. By putting their names on this paper, these men risked losing everything if the British won the American Revolution.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated:

Views: 6118

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.